Küldetés - Kísérleti Állatház

Küldetés: A Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, Biokémiai és Molkeuláris Biológiai Intézet, Élettudományi Épület, Kísérleti Állatháza 2005-ben épült, hogy biztosítsa a professzionális szakmai hátteret a Debreceni Egyetemen folyó állatkísérletes munkákhoz. Fontos célunk, hogy magas színvonalú szakmai és infrastrukturális hátteret biztosítsunk az egyetemen folyó állatkísérletekhez.
A Kísérleti Állatház tenyésztő és felhasználó létesítményként működik, a megfelelő tartási körülmények biztosítása lehetőséget ad különféle kül- és beltenyésztett egér, patkány és tengerimalac törzsek, valamint genetikailag módosított vonalak beszerzésére, fenntartására és kísérleti felhasználására. Létesítményünk lehetőséget biztosít különféle kísérletek elvégzésére és betegségmodellek vizsgálatára. A kísérleti állatokfajok és lehetőség szerint a különböző helyekről származó azonos fajú állatok egymástól elkülönítve vannak elhelyezve alacsony betegségszintű (Minimal Disease, MD) és specifikált patogénektől mentes (Specified Pathogen Free, SPF) körülmények között.

Az állatház az állattartással kapcsolatos technológiákban és a mikrobiológiai státusz monitorozásban FELASA ajánlásokat követ.

Legutóbbi frissítés: 2024. 05. 16. 14:41